zondag, 31 januari 2010

BRUILOFT DER ZEVEN ZIGEUNERS

Hi Bloggers,

Vorige zomer was ik verscheidene malen in Ohrid (Macedonië). Vlakbij ons hotel zag ik toen een monument ter ere van A. Den Doolaard. Niet echt een veel voorkomende naam in de Balkan en ik had toen al een zwaar vermoeden dat het hier ging om een Nederlander.

Ik geef toe dat ik nog nooit van deze gast gehoord had. Aangezien ik niet ben afgestudeerd met een Masters in Nederlandse Literatuur en ik voorheen de voorkeur gaf aan ‘De Avonturen van Kuifje’ kunnen jullie mij dit wel vergeven.

Ondertussen heb ik een beetje gegoogled en heb ik vernomen dat A. Den Doolaard nog voor mij verliefd werd op de Balkan. De Nederlandse schrijver heeft een aantal jaren van zijn leven doorgebracht in het voormalige Joegoslavië. In 1939 verscheen zijn boek ‘De bruiloft der zeven zigeuners’, een boek dat er voor zorgde dat er een enorme belangstelling ontstond voor Ohrid in de lage landen. Jaarlijks bezochten toen 50.000 Nederlanders dit prachtige stadje in het Zuidoosten van de Balkan. En ik die dacht dat deze parel van de Balkan onontgonnen terrein was.

Ik ben ondertussen wel benieuwd naar die roman van A. Den Doolaard. Is er iemand die deze roman ooit gelezen heeft of weet waar ik die kan vinden?

Tot blogs!

El Patron

 

1 Den Doolaard
 

Commentaren

Boek van A. den Doolaard Beste El Patron,
het boek 'de bruiloft der zeven zigeuners' staat een aantal keer te koop op marktplaats, o.a. op http://link.marktplaats.nl/311176019
Meer informatie over A. den Doolaard, zijn leven en zijn boeken (én het monument in Ohrid) is te vinden op mijn site http://www.adendoolaard.nl
Veel plezier met je reizen over de Balkan!
Albert

Gepost door: Albert | maandag, 01 februari 2010

Boek A. den Doolaard Albert,
bedankt voor de tip.
Leuke site heb je trouwens.
Groeten,
El Patron

Gepost door: El Patron | dinsdag, 02 februari 2010

Wedding When is yours?

Gepost door: Tiger | woensdag, 03 februari 2010

Ze hebben de boek ook in de bib van Antwerpen! :-)
Peggy
x

Gepost door: Peggy | woensdag, 03 februari 2010

van dolle aard Mijn beste,
je had toch wel kunnen denken dat na Christus de hollanders iedereen voor zijn hé :-))
coconut

Gepost door: zendemen | dinsdag, 09 februari 2010

De commentaren zijn gesloten.