donderdag, 12 november 2009

BILL CLINTON KRIJGT STANDBEELD

Hi Bloggers,

Rooseveltlaan, Montgomeryplein en Churchillaan zijn straatnamen die je regelmatig tegenkomt in het Westen van Europa. Om onze bevrijders te eren, logisch toch. In het Kosovaarse stratennetwerk heb je om die redenen straatnamen als Bulevar Tony Blair, Rruga William Walker en Rruga Madeleine Albright, maar uiteraard is de populairste straatnaam in Kosovo ongetwijfeld Bulevar Bill Clinton.

De Kosovaren zijn dol op Bill, die door slagvaardig militair optreden het Servische leger ervan weerhield van een tweede grote genocide in de Balkan. Velen onder ons focussen liever op de burgerslachtoffers in Servië en de terroristische aspiraties van het UCK. Maar wie het uiteen vallen van Joegoslavië heeft gevolgd begrijpt dat Kosovo een tweede Bosnië was geworden als de internationale gemeenschap weer besluiteloos had toegekeken en tanks hou je nu eenmaal niet tegen met gedichten voorlezen.

De Kosovaarse kunstenaar Mustafa werd gevraagd om een standbeeld te maken om de grote held van Kosovo te huldigen. Het standbeeld ‘pronkt’ nu in Bulevar Bill Clinton en het was de ex-president zelf die het standbeeld kwam onthullen.

De omvang van het standbeeld is niet zo groot en sommige aanwezigen hadden zelfs schrik dat Bill het in zijn handbagage mee naar de Verenigde Staten zou nemen.

Tot blogs!

El Patron

 Bill Clinton

22:25 Gepost door El Patron in Reizen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bill clinton, bulevar, tony blair, prishtina, kosovo |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.