woensdag, 28 oktober 2009

SHANTEL - PLANET PAPRIKA

Hi Bloggers,

De Duitse deejay Shantel komt vanavond zijn tweede album ‘Planet Paprika’ voorstellen in de Ancienne Belgique.

Zijn roots zijn afkomstig van Bukovina, de grensstreek tussen Roemenië en Oekraïne, en die streek bezocht hij eind van de jaren 1990 op zoek naar de muziek die hij zich herinnerde van familiefeesten tijdens zijn kinderjaren. Al snel merkte hij dat de muziek en de kosmopolitische samenleving niet meer bestonden. Oorlog, stalinisme en nationalisme hebben de culturele tradities zo goe als uitgeroeid.

'Vergeet de clichés van Kusturica's films. In Oost-Europa is er geen muziek op elke straathoek. Zelfs tijdens trouwfeesten moet je geen goede muziek verwachten. De blazers hebben plaats geruimd voor synthesizer, elektrische accordeon en gitaren, vaak met een platte beat. Met Bucovina Club wil ik de muzikale traditie herstellen.' vertelt hij aan De Standaard.

Toch wilt hij niet geassocieerd worden als pionier voor de Balkanbeats. Zijn muziek is een reflectie van zijn eigen culturele identiteit: geankerd in Oost-Europa met invloeden uit de westerse muziek, electronica, pop, …

Zijn nieuw album 'Planet Paprika' is uit bij Crammed Discs en vanavond stelt Shantel zijn nieuw album voor in de Ancienne Belgique te Brussel.

Tot blogs!

El Patron

Commentaren

doet me denken aan een warm geestig avondje uit....

Gepost door: karolien | vrijdag, 30 oktober 2009

De commentaren zijn gesloten.