maandag, 24 augustus 2009

SCHANDAAL ROND UNION HOTEL IN PRISHTINA

Hi Bloggers,

Een van de mooiste en meest historische gebouwen van Prishtina is eergisteren in vlammen opgegaan.

Het Union Hotel werd in 1927 ontworpen en gebouwd door een Oostenrijkse architect. In 1996 werd het Union Hotel uitgeroepen tot beschermd cultureel monument.

Na het conflict in Kosovo was er al heel wat protest toen het Kosovo Privatisation Agency het gebouw verkocht aan een lokaal bedrijf voor 3.2 miljoen €. Datzelfde bedrijf had recentelijk plannen om het gebouw volledig af te breken, maar daar kwam hevig protest op van de meest gerenommeerde artiesten van Kosovo, die dit uniek staaltje van architectuur kost wat kost wilde beschermen.

Zaterdagmorgen is het gebouw dan ‘toevallig’ in de fik gegaan omdat een dakloze, die het hotel gebruikte als onderdak, het koud had gekregen en er een vuurtje had gestookt. Tja, het is dan ook berenkoud in Kosovo deze zomer.

Ik had gehoopt dat ze na het schandaal van de brand in het sportcomplex van Prishtina net na het conflict, nu toch met een origineler excuus waren afgekomen.

Tot blogs!

El Patron

Union Hotel Before

19:54 Gepost door El Patron in Reizen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: union hotel, architectuur, kosovo, prishtina, schandaal |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.