vrijdag, 14 augustus 2009

U2 IN ZAGREB

Hi Bloggers,

Terwijl Bono en zijn kompanen zich voorbereiden voor de laatste concerten van hun Europese tournee zit iedereen in de Western Balkans nog na te genieten van hun ongelooflijke concert in Zagreb.

Na hun legendarische concert in 1997 in Sarajevo –volgens de band zelf één van de mooiste herinneringen uit hun loopbaan- hebben ze hier 12 jaar moeten wachten alvorens de beste rocksterren van de wereld nog eens afzakten voor een concert in de Balkan.

Dat Bono –net als ondergetekende- Sarajevo in zijn hart draagt is al lang geen nieuws meer. Hij heeft een Bosnisch paspoort dat hij naar eigen zeggen niet zo dikwijls gebruikt omwille van de visumplicht in andere landen, maar op regelmatige basis bezoekt hij vrienden in Sarajevo en dan maakt hij grillig gebruik van zijn dubbele nationaliteit. Ook tijdens het concert in Zagreb bracht hij verschillende malen een ode aan Sarajevo. Niet voor de hand liggend met de nog altijd gevoelige materie tussen Kroaten, Bosniërs en Serven.

Over het concert zelf ga ik kort zijn. Alles is hier al over geschreven. 70000 fans, waaronder minimum drie Belgen, genoten van hun beste toer in jaren. Magnificent!

Natuurlijk wou ondergetekende een souvenir hebben van deze mooie herinnering. Goedgezind begon El Patron aan te schuiven in wat men in de Balkan een rij noemt om zo een T-shirt van U2 in Zagreb te bemachtigen. Uiteraard is El Patron niet de enige met een kathedraal van een lijf en tegen de tijd dat het zijn beurt was, waren alle T-shirts in zijn maat uitverkocht. Dan maar een T-shirt gekocht op de zwarte markt. Een leftover van hun start in Camp Nou in Barcelona.

Tot blogs!

El Patron

U2 3 Belgen


U2 Belgisch podium


13:51 Gepost door El Patron in Reizen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: u2, kroatie, 360 tour, zagreb, sarajevo, bono, magnificent |  Facebook |

Commentaren

Hun 360° Tour is inderdaad de max!!! Van de 5 tours die ik van hen gezien heb - ZooTV, Pop Mart, Elevation, Vertigo, 360° - steekt er deze met kop en schouders boven uit. Ik heb het in Amsterdam en Gelsenkirchen mogen beleven. Hun concert was magisch, overbluffend en héél emotioneel. U2 is and will always be the best rockband in the world!!! Bij het lezen vh verslag vd avond van jullie concert in Zagreb, kreeg ik de tranen in de ogen. Magnificent indeed! :-)

Gepost door: Peggy | maandag, 17 augustus 2009

De commentaren zijn gesloten.