woensdag, 29 juli 2009

SCHAARSGEKLEDE SCHATJES EN PEPERDURE WAGENS

Hi Bloggers,

Kosovo telt ongeveer zo’n 2 miljoen inwoners en waarschijnlijk evenveel auto’s.

In de zomer stijgt dat aantal aanzienlijk door de Albanese diaspora die de ganse zomer in Kosovo komt doorbrengen. Auto’s uit Duitsland, Zwitserland, Zweden, Groot-Brittannië, Verenigde Staten en uiteraard ook België komen dan in een grote colonne naar Kosovo gereden. In die wagens bevinden zich de ‘Schatzi’s’, de bijnaam die men hier geeft aan Albanezen die in het buitenland vertoeven.

De bijnaam ‘Schatzi’s’ hebben ze alleszins niet gestolen.

De vrouwelijke diaspora pakt maar al te graag uit met zo weinig mogelijk textiel rond hun lijf, dragen zonnebrillen die zelfs Paris Hilton te groot vindt en hebben waarschijnlijk een jaar zitten oefenen om op een strand te kunnen lopen met hoge hakken. Tja, ‘teensletsen’ of ‘crocs’ zijn net iets te min voor deze dames. De mannelijk diaspora gaan meestal gekleed in het wit en uiteraard pakken ze graag uit met de PK’s en de opties op hun nieuwste aanwinst op vier wielen. Gewone wagens met buitenlandse nummerplaten kom je hier heel zelden tegen.

Je hebt uiteraard de mannen die het gemaakt hebben en die komen pronken met hun nieuwste aanwinst: Bentleys, Chryslers, Porsche Cayman, Hummers, BMW X6, Audi Q7, Mustang, …

Jammer genoeg is er ook een deel die het niet kunnen betalen, maar toch graag uitpakken ten opzichte van de familie, vrienden, buren en dorpsgenoten. Zij huren in hun thuisbasis een degelijke wagen, na hun vakantie in Kosovo verkopen ze hier de huurwagen en bij terugkomst in hun thuisbasis rapporteren ze hem als gestolen zodat hun decadente verlof toch weer betaald is.

Enkele jaren terug hadden Rrahin Struja en DJ Cimi een komische hip hop hit te pakken met het nummer ‘Hej Shaci’.

Tot blogs!

El Patron

21:45 Gepost door El Patron in Reizen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schatjes, kosovo, zomer, muziek, vakantie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.