donderdag, 14 mei 2009

MANCHESTER UNITED VS FK LOVCEN

Hi Bloggers,

Op mijn heenweg van Podgorica naar de Budva Riviera had ik al mega wegwijzers zien staan met de wegwijzers Rijeka Crnojevica. Aangezien de weg van Podgorica naar Cetinje een grote bouwwerf bleek te zijn, had ik besloten om op de terugweg een kleine omweg te doen via Rijeka Crnojevica. Een win-win situatie; geen wegenwerken en nog even mijn longen vullen met de zuiverste lucht van Montenegro uit een van hun vier Nationale Parken.

Rijeka Crnojevica ligt op het uiteinde van het Skadar meer op de plaats waar de rivier Crnojevica uitmondt in het meer. Rekening houdend met de mega wegwijzers had ik mij een kleine stad voorgesteld, maar bij het binnenrijden had ik het gevoel dat ik ghosttown binnenreed. Geen beweging op straat. De verklaring kwam zo’n 500 meter verder. Een aanzienlijk percentage van de bevolking van het dorp had zijn ochtendkoffie op het terras van het restaurant gelegen aan de historische stenen brug met drie bogen.

Rijeka Crnojevica is de rust zelve, uitermate weinig verkeer en de vriendelijke mensen genieten hier van het leven en van de talrijke natuurlijke producten (vis, wijn en loza).

Het dorp telt ook een van de weinige bekende Montenegrijnen. Nikola Jovanovic stond in de jaren ’80 nog te voetballen op Old Trafford voor Manchester United, maar is ondertussen terug in zijn heimat. Nu is hij manager van FK Lovcen en runt hij een van de beste restaurants van Montenegro: Stari Most.

Tot blogs!

El Patron

20090507 10 Crnojevica 1

20090507 10 Crnojevica 2


 

De commentaren zijn gesloten.