dinsdag, 12 mei 2009

BUDVA, HET MONTECARLO VAN DE BALKAN

Hi Bloggers,

Als je de Adriatische kust volgt van het Noorden van Kroatië tot het Zuiden van Montenegro kom je wel om de 5 kilometer een pijltje tegen ‘Stari Grad’ (Oude Stad). Elke Stari Grad aandoen is onmogelijk en daarom maken de meeste toeristen een selectie onder aantrekkelijke namen zoals Trogir, Split, Dubrovnik, Herceg Novi, Kotor, Budva, Bar, Ulcinj, … En natuurlijk doet elke stad moeite om zoveel mogelijk toeristen over de vloer te krijgen.

In Budva hebben ze daar heel veel kaas van gegeten. De stad heeft so wie so al veel te bieden: charmant oude stadsgedeelte, lekkere visrestaurants, een ruim assortiment van autovrije straten, … Maar Budva werkt serieus aan de promotie van het toerisme en mikt daarbij ook op de hogere klasse. Om de haverklap meren de miljardairs hier aan met hun bescheiden yachts en pronken dan met hun schaars geklede poppetjes met bijhorende Paris Hilton-brillen. Die poppetjes (vorige week stonden ze nog in de pitstop van de Formule 1) krijgen nadien van manlief de Golden Credit Card overhandigd om in Gucci of Chanel een nieuwe outfit uit te kiezen, terwijl manlief even aan de roulette gaat draaien in het casino.

Het is duidelijk dat men van Budva het Monte Carlo van de Balkan willen maken!

Tot blogs!

El Patron

20090506 08 Budva
 

21:16 Gepost door El Patron in Reizen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme, monte carlo, oude stad, montenegro, budva, jet set |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.